Context i origen


El curs 21-22 s’ha viscut molta tensió a l’escola i l’educació catalana. Milers de docents han estat mobilitzades pels sindicats en contra de certes decisions preses pel Departament d’Educació. En aquest context, també hi ha hagut moltes professionals del sector que no ens hi hem sentit representades: ni acabàvem d’entendre les prioritats i les formes d’actuació del Departament, ni compartíem la totalitat de les reivindicacions sindicals.


El Clam Educatiu neix de les converses informals que diverses professionals del sector hem mantingut a partir de les mobilitzacions docents del curs 21-22. La conclusió és clara: no ens sentim representades.

Així, el Clam Educatiu vol ser una veu per a les professionals del sector educatiu que creiem que el país necessita una nova educació i que, per aconseguir-ho, es fan imprescindibles noves opinions i posicionaments que complementin els actuals.


Volem aportar una veu crítica i alhora constructiva, que contribueixi a despolaritzar el debat educatiu i que promogui el disseny i la implementació de polítiques educatives que prioritzin l’interès dels infants i dels adolescents.

En aquesta pàgina web pots veure quines són les idees, opinió i posicionament del Clam Educatiu. Volem que aquestes reflexions i propostes que surten de l’experiència en el dia a dia a centres educatius siguin escoltades i incideixin sobre el disseny i la implementació de les polítiques educatives a Catalunya. Per això volem que siguin compartides per un gran nombre de docents, professionals de l'educació i famílies.

Adhereix-te al Clam Educatiu i fes córrer la veu!